maandag 5 oktober 2009

De 5 favoriete aandelen van Belgische beursexperts

De 5 favoriete aandelen
Telenet
Arseus
Mobistar
UCB
GBL

Belgische analisten geven de voorkeur aan defensieve sectoren. Dat komt ook tot uiting in de favoriete Belgische aandelen die ze naar voren schuiven.
(netto) - Elk kwartaal peilt Netto bij een panel van Belgische beursanalisten naar hun verwachtingen rond beurs en economie. Tijdens de laatste rondvraag eind juni toonden de experts zich van hun optimistische kant. Dat bleek een schot in de roos, want de beurzen kenden een uitmuntende zomer. De Bel20-returnindex legde in juli en augustus een winst van 16,5 procent voor. Dat is de grootste zomerwinst ooit voor de Belgische beursgraadmeter. Mede door deze hausse is de Brusselse beurs sinds het dieptepunt van begin maart al met meer dan 60 procent gestegen.

Het forse herstel maant analisten nu aan tot voorzichtigheid. “De aandelenmarkten zijn al sterk vooruitgelopen op het economisch herstel. Een pauze zou dus meer dan welkom zijn”, zegt Pol Pierret van AXA Investment Managers. Ondanks die voorzichtigheid, sluit een aantal analisten niet uit dat er nog een eindejaarsrally zit aan te komen. "Al kan er na de forse stijging van de afgelopen maanden een korte adempauze komen, toch verwachten we dat de huidige ‘sweet spot’ de markten verder zal ondersteunen in de komende maanden. Die 'sweet spot' bestaat uit een omgeving met hoge liquiditeit en lage rentes, het betere macronieuws en de vooruitblik op stijgende bedrijfswinsten. Hierdoor behoort een eindejaarsrally dus zeker tot de mogelijkheden", zegt Steven Steyaert van ING Investment Management.

Defensieve sectoren

Op sectorvlak tonen de analisten een duidelijke voorkeur voor de defensieve sectoren. Zowel de telecommunicatie-, de farmacie- als de nutssector maakt deel uit van de top vijf van de favoriete sectoren. Niet toevallig sectoren met een vaak gezonde balans en hoog dividendrendement. De sectorkeuze komt ook tot uiting in het lijstje van favoriete aandelen. In de top vijf staan 2 telecommunicatiebedrijven (Telenet en Mobistar) en 2 farmacie-gerelateerde bedrijven (Arseus en UCB). De holding GBL vervolledigt de lijst.


De keuze voor Telenet is niet verrassend. De onderneming pakte uit met uitstekende tweedekwartaalresultaten en kon rekenen op koersdoelverhogingen van enkele beurshuizen. Sectorgenoot Mobistar is begeerd vanwege zijn historisch hoog dividendrendement. Het aandeel bleef ook duidelijk achter bij het beursherstel sinds maart.

UCB pakte de voorbije maanden uit met een goednieuwsshow. Het Belgische biofarmabedrijf kwam onder meer met positieve testresultaten voor nieuwe geneesmiddelen, wat analisten aanzette tot een koersdoelverhoging. Arseus, de leverancier van diensten en producten aan apothekers, tandartsen en ziekenhuizen, boekte een omzetgroei van 12 procent in het tweede kwartaal, hoofdzakelijk via overnames. De groep liet weten dat ze haar expansiestrategie voortzet.


De keuze voor holding GBL ligt voor de hand. Holdings reageren traditioneel met vertraging op een beurshausse. Bovendien beschikken ze over een duidelijk defensief karakter. "GBL combineert de defensieve kwaliteiten van GDF-Suez, Pernod-Ricard en Total met het cyclische Lafarge. Het stijgingspotentieel van de participaties in combinatie met de korting van 30 procent ten aanzien van de intrinsieke waarde verzekeren een geleidelijke, doch stevige opwaardering", meent Gert Bakelants van De Belegger.

Waar vloeit uw geld naartoe als de beurzen dalen?

Hebt u zich ooit afgevraagd waar het geld naartoe stroomt wanneer de aandelenmarkten dalen? Wordt er iemand rijker als u armer wordt? Het antwoord is: 'niet noodzakelijk'.
(netto) –Gisteren kenden de aandelenmarkten een slechte dag. De Europese en Amerikaanse beurzen verloren gemiddeld meer dan 2 procent. Voor Wall Street was het al van 2 juli geleden dat de beurzen er nog zo'n klap kregen. Aanleiding voor het forse verlies waren slechter dan verwachte macro-cijfers. Na het mooie beursherstel van de voorbije maanden, zagen beleggers dus een deel van hun winsten wegstromen. Maar waar stroomt dat geld naartoe?

Aandelenkoersen komen tot stand op basis van vraag en aanbod. Is er veel vraag en weinig aanbod, dan stijgen de koersen. Is het omgekeerde waar, dan zullen de koersen dalen. Er bestaan producten, zoals putopties, waarmee u rijker kunt worden bij dalende beurzen. Maar het geld van de koersdaling zelf, komt niet noodzakelijk bij iemand anders terecht. Zo gaat het in elk geval niet naar de persoon die de aandelen kocht, ook niet naar de onderneming die de aandelen uitgeeft. Voorts zal ook de makelaar niet meer opstrijken dan de transactiekosten die hij aanrekent. De grote vraag is dan: waar is dat geld naartoe?

Afhankelijk van de verwachtingen rond winst en omzet bepalen beleggers een impliciete waarde van een aandeel. Die impliciete waarde komt tot uiting in de aandelenkoers. Als de verwachtingen wijzigen, bijvoorbeeld door een negatief bericht rond het bedrijf, dan zal de aandelenprijs volgen. Een daling in de impliciete waarde laat de eigenaars met een virtueel verlies achter, omdat het aandeel minder waard is geworden. Maar dat virtueel verlies betekent niet dat iemand virtueel rijker wordt.

Boekwaarde

Aan geld hangt ook een expliciete waarde vast. Dit is de echt meetbare waarde van een bedrijf. Die reële waarde krijgt u door alle activa op te tellen en daar de schulden van af te trekken. We spreken dan van de zogenoemde boekwaarde. Deze vertegenwoordigt het geld dat overblijft als de onderneming al haar activa zou verkopen aan marktwaarde en vervolgens alle schulden zou aflossen.

De interpretatie van beleggers hoe goed een onderneming gebruik maakt van haar boekwaarde (expliciete waarde), is de kracht achter de impliciete waarde. Het verklaart waarom de beurskoers vaak boven, maar ook soms onder de boekwaarde noteert.

Voorbeeld
Een voorbeeld dat het verschil tussen impliciete en expliciete waarde illustreert. Het aantal uitstaande aandelen van AB Inbev is 1,6 miljard. Dat betekent dat als de koers van het aandeel met 1 euro daalt, de impliciete waarde van de onderneming met 1,6 miljard euro zou dalen. Toch is de expliciete waarde van de onderneming, die gevormd wordt door de activa, in de tussentijd gelijk gebleven. Het enige wat veranderde, is de perceptie rond het aandeel. En die wijziging heeft de beurswaarde 1,6 miljard euro doen afnemen.

Als beleggers geloven in de capaciteit van een onderneming om iets te creëren, of het nu om een product gaat of om een dienst, dan kan dit de aandelenkoers ondersteunen. Hoe beter een onderneming er in slaagt iets te creëren, hoe hoger de winstverwachtingen en hoe meer geloof beleggers hebben in de onderneming.

In een stierenmarkt wordt een positieve perceptie verder gevoed, wat zich vertaalt in stijgende aandelenkoersen. Zo kan in theorie eigenlijk iedereen geld verdienen in een stierenmarkt. Het tegenovergestelde gebeurt in een berenmarkt, zoals we bijvoorbeeld in 2008 hebben gezien. Aandelenmarkten kunnen dus zowel gezien worden als een vehikel voor waardecreatie, als voor waardedestructie.


bron: netto

Deutsche Bank

Deutsche Bank is onpartijdig als het op beleggingen aankomt. Wat we daarmee bedoelen?
Dat we u niet alleen eigen uitgegeven beleggingen voorstellen, maar ook die van onze partners - u zou zeggen concurrenten.

We bieden u toegang tot de beste financiële producten op de markt, ongeacht wie ze uitgeeft. Ons Investment & Research Center hanteert daarvoor een geijkte selectieprocedure. Ze gaan daar zo ver in dat u bij Deutsche Bank ook belegt in producten die normaal gereserveerd zijn voor institutionele beleggers.

De vraag is evenwel niet, welke zijn de beste beleggingen, maar wel welke zijn de juiste beleggingen voor u. Daarom bespreken we eerst met u wat uw projecten zijn, hoe u staat tegenover risico en de beleggingen waar u vandaag al belegt.

Bij Deutsche Bank hebt u ruime keuze in verschillende soorten beleggingen:

Staatsbons en Kasbons
Beleggingen voor de 'goede huisvader'
Euro-obligaties
Vind je ze elders goedkoper, wij betalen het verschil terug
Fondsen
Beleg in de fondsen met de hoogste rating
Aandelen
Koop en verkoop aandelen op de belangrijkste beurzen

https://www.deutschebank.be/db/beleggen/beleggingen.htm

Sarclee


Vastgoed beleggingen

Tevens heeft Sarclee zichzelf toegelegd op het gebied van de beleggingsmakelaardij. Beleggen in onroerend goed is in trek. Mede dankzij de snelle marktontwikkelingen zoeken beleggers dan ook naar meer dan alleen een makelaar. Sarclee combineert daarom het eigen team én expertise van Spauwen Assurantiën in één volledige dienst.

Financiële beleggingen

Naast verzekeringsproducten voor particulieren en bedrijven, hypotheken en leningen die wij via Spauwen Assurantiën aan kunnen bieden heeft Sarclee zich o.a. toegelegd op beleggingsproducten in wel de ruimste zin van het woord, vermogensbeheer via banken, vermogensbeheerders en verzekeringsmaatschappijen.

Zo bieden wij u de mogelijkheid te beleggen van geen tot beperkt risico. Een voorbeeld van zeer beperkt risico, en momenteel een zeer succesvol fonds, is het M&K1 Global Hedge Funds. Dit is een beleggingsfonds die middels hun toegepaste beleggingsstrategieën bewezen hebben ook in de slechte tijden een consistent resultaat te kunnen behalen, en wel ongeacht de ontwikkelingen op de diverse financiële markten.

Wat is het keuzecriteria van M&K1 Global:

1) Tenminste 80% van minimaal 24 maanden dienen winstgevend te zijn.
2) Neerwaartse bescherming; het maximaal geleden maandverlies mag niet groter zijn dan 2,5 keer de gemiddelde maandopbrengst.
3) Een sharpe ratio van minimaal 1,5.

■Inleg: mogelijk vanaf € 2500,-.
■Mogelijkheid tot maandelijks toe en uittreden.
■Maandelijkse rapportage rendementen.
■Vergunning van de Autoriteit Financiële markten.


Naam Sarclee vastgoed, advies en beleggingen
Adres Prinses Beatrixsingel 7
Postcode 6301 VK
Plaats Valkenburg a/d Geul
Land Nederland
Telefoon +31 (0)43 601 47 03
Telefax +31 (0)43 601 00 09
Kamer van Koophandel 14.62.98.54
http://www.sarclee.nl

Kantoor Staelens: Verzekeringen, beleggingen, hypotheek leningen, makelaar


Met sparen en beleggen kunnen wij goed overweg, ons kantoor bestaat 50 jaar en telt duizenden trouwe klanten.
Hierdoor weten wij goed wat u zoekt: u wilt een hoog rendement, een goeie opbrengst en liefst zonder risico.

U wilt zich ook niet voor lange tijd verbinden maar wilt liever gemakkelijk geld kunnen opnemen. Wel dit comfort kunnen wij u bieden, wij volgen alle nieuwigheden voor u op. Met respect voor uw bedoeling informeren wij u welk systeem het beste bij u past. Zo hebben wij bijvoorbeeld een renteniersrekening met hoge rente waarbij u volledig zelf beslist hoeveel en welke opnames u wenst te doen.
Wij stellen voor dat u ons belt voor een volledig vrijblijvende afspraak waarbij onze aandacht alleen uitgaat naar uw wensen.

Vragen? Commentaar?
Kortrijksesteenweg 64
8530 Harelbeke
E-mail: info@kantoorstaelens.be
Tel.: +32(0)56.71.72.98 (24u/24u)
Fax: +32(0)56.70.51.43

Open van 8-12u en van 13u-18u
Zaterdag van 9-12u (niet in juli en augustus)
CBFA nr. 11229A - RPR Kortrijk 0405367453


www.kantoorstaelens.be

Nelissen & C°

Effecten aan toonder sneuvelen. Het einde van een beleggerstijdperk!
Ze zijn ze overigens lang niet zo interessant of anoniem als algemeen wordt aangenomen.
Vanaf 2008 mogen er geen nieuwe effecten met een anoniem karakter meer worden uitgegeven.
De regering besloot dat vanaf 2014 het onmogelijk zal zijn om anonieme kasbons of andere effecten te bezitten.
Wij houden U op de hoogte.

Het onderscheid maken tussen verleidelijke slogans en solide verbintenissen is niet gemakkelijk. Verleiding is soms misleiding.
Wij vertegenwoordigen veel maatschappijen en kennen alle financiële instellingen. Wij zijn evenwel totaal onafhankelijk en kunnen dus van hogerhand niet verplicht worden u een vooraf bepaald advies te geven.
Of het u een financieel product van Axa, Fortis, Winterhur, ING of Recordbank betreft: onze klant staat centraal en die is verzekerd van een onafhankelijk advies.

Onze volledige absolute onafhankelijkheid is
uw sterkte! Ons eerste advies luidt dan ook: consulteer ons !


kantoor@nelissen-co.be

Groep Christoffels

Beste beleggers,


blijkbaar is het wat windstil op het beleggersfront. Vorige maand konden nog velen van u profiteren van winstnemingen en enkele interessante herbelegginsgopportuniteiten. In juni is het aanbod heel wat minder.... Uiteraard kunnen we altijd op speurtocht gaan in bestaande fondsen, maar de hoge instapdrempels zijn vaak een domper op de aantrekkelijke rendementen. Moesten we iets ontdekken, laten we het meteen weten.
ps: proficiat aan al diegenen die op tijd het geweer van schouder veranderden !!


Wat blijft de moeite ?

1. VIP-spaarrekening :

Nog altijd geeft Centea 2 % basisrente en 0,50% getrouwheidspremie op haar "VIP-boekjes".
Enige voorwaarde : minimaal 10.000 € storten .

2. En wat dacht u van bedrijfsobligaties in euro ?

Rentes van 3,50 % tot 5,225 %, voor looptijden tussen 4 en 6 jaar, zijn vandaag de dag zeker niet abnormaal.
Mag gerust een deel van uw portefeuille uitmaken, niet ?
En, waarom ook niet voor een stuk in $ of £, nu deze munten behoorlijk goedkoop zijn ?

3. Maandelijks sparen in een goed gespreid fonds, blijft één van onze favorieten.

Geen problemen met timing, selectie van de aandelen, keuze van de munten, ......
Kan al vanaf 50€/maand ! Niet wachten tot de beurs hersteld is om in te stappen !
Ideaal om een plezant kapitaal bij elkaar te sparen.

4. TAK-21 met maandelijkse uitkeringen.

Een beetje het omgekeerde van hierboven. Eens je op een goede (oude) dag een behoorlijk kapitaal bij elkaar hebt, kan je ervoor opteren om maandelijks je rente uitgekeerd te krijgen. Kwestie van ook wat te profiteren van de (zuurverdiende) centen...


Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden. Graag maken we, in een persoonlijk gesprek, tijd vrij om naar uw behoeften te luisteren. Gewoon even een afspraak maken !


PS: Successie : Wij begeleiden onze klanten op een deskundige wijze bij de planning van hun successie. Het grote voordeel van “Groep Christoffels” is dat wij specialisten voor deze materie onder één dak groeperen (vastgoed, beleggen, verzekeren en financieren).

Tip : begin hier tijdig mee !!

| T +32(0)89 73 03 00 | F +32(0)89 73 03 05 | Inschrijvingsnummer CBFA: 11152 A-B | verzekeringen@groepchristoffels.be

Zakenkantoor Verwimp Bvba

Zakenkantoor Verwimp biedt u een volledig gamma van financiële diensten aan. Enerzijds zijn wij gemandateerd agent van het Landbouwkrediet: een universele bank die zich richt tot land- en tuinbouwers, particulieren, zelfstandigen en KMO’s. Het Landbouwkrediet biedt u een volledige bankservice.

Anderzijds is zakenkantoor Verwimp een onafhankelijk makelaar in verzekeringen. Wij werken samen met belangrijke verzekeringsmaatschappijen zowel voor leven als voor varia.

Zakenkantoor Verwimp draagt klantvriendelijkheid, persoonlijkheid, bereikbaarheid en professionele dienstverlening hoog in het vaandel.


U zoekt de beste belegging voor uw geld? U spaart een appeltje voor de dorst voor na uw pensioen? U wenst een geschikte spaarformule voor uw opgroeiende kinderen?
Bij Zakenkantoor Verwimp vindt U zeker een belegging die past bij uw risicoprofiel, uw beleggingshorizon en uw rendementsverwachting.
Door onze unieke combinatie van bankier en onafhankelijk verzekeringsmakelaar kunnen wij U immers een zeer volledig gamma van spaar-en beleggingsproducten aanbieden

Via het Landbouwkrediet :

Spaarboekjes (gewoon of hoogrentend)
Kasbons en Achtergestelde Certificaten : vaste looptijd en zekere opbrengst
Maatschappelijke Aandelen : leveren al verschillende jaren 5 % netto op !!!
Beleggingsfondsen met kapitaalsgarantie en Notes
Beleggingsfondsen zonder kapitaalsgarantie : Pensioensparen via beursbelegging
Via de verzekeringsmaatschappijen:

Tak 21 : beleggingen met kapitaalsgarantie en gewaarborgd minimumrendement
Tak 23 : beleggingen zonder kapitaalsgarantie, meestal gekoppeld aan beleggingsfondsen
Tak 26 : belegging voor rechtspersonen met competitief rendement en kapitaalsgarantie
Pensioensparen via spaarverzekering met of zonder gewaarborgd minimumrendement
VAPZ : Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen
Groepsverzekeringen: pensioenplan op maat voor de ondernemer

Zakenkantoor Verwimp Bvba

Herenthoutseweg 13 - 2222 Wiekevorst

Telefoon (014) 26 03 59
Fax (014) 26 28 91

CBFA toelatingsnummer 19891 A-cB

Oktober 2009 - Geen reden tot euforie

Kan het wereldbeeld op zes maanden tijd volledig wijzigen? Zijn alle economische problemen van de baan? Als we naar de prestaties van de beurzen van de afgelopen maanden kijken, lijkt het er wel op. Sinds het dieptepunt in maart gaan de aandelenkoersen immers gezwind hoger. Merkwaardig is wel dat de daling van de langetermijnrente niet gestopt is en dat het goud – toch een vluchtwaarde bij uitstek – aan een opmars bezig is.


1 MACRO-ECONOMIE Geen reden tot euforie
3 SECTORSELECTIE
4 INFO BELEGGINGEN Nu al sparen voor de schuldsaldoverzekering bij uw hypothecair krediet
5 VREEMDE MUNTEN De Noorse kroon, ster van het noorden
6 BEURZEN Rusland: eerste crisis in tien jaar
7 SECTOR Groene beleggingen?
8 ONZE SELECTIE

Van Dooren - De Marteau & Partners

Van Dooren - De Marteau & Partners, onafhankelijk financieel raadgever.

Sinds 1990 zijn Van Dooren - De Marteau & Partners in alle onafhankelijkheid actief en gespecialiseerd in innoverende spaar- en beleggingsoplossingen.

Reeds jarenlang promoten wij het principe van de Open Architectuur.

Open Architectuur betekent voor U als spaarder en belegger het volledig onafhankelijk kiezen van een fiscaal aantrekkelijk platform, waarbij de invulling van dat platform kan gebeuren met de beste fonds- en vermogensbeheerders.

Sinds 1990 en steeds onder rechtstreeks toezicht van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen, kortweg CBFA www.cbfa.be begeleiden Van Dooren - De Marteau & Partners spaarders en beleggers, dit vandaag in samenwerking met de bestpresterende fondsenbeheer-ders wereldwijd, op hun zoektocht naar meer rendement, in combinatie met minder risico !

Van Dooren - De Marteau & Partners bieden U :

Organisatie van een uitgebalanceerde structuur binnen uw portfolio.
Absolute Bescherming & beveiliging van uw vermogen.
Persoonlijke begeleiding op lange termijn.
Mutatie naar de minimale of neutrale fiscaliteit, in alle legaliteit !
Individuele beleggingsoplossingen op maat.
Volledige transparantie & financiële objectiviteit.
Van Dooren - De Marteau & Partners ontcijferen voor U de kleine lettertjes !



Van Dooren - De Marteau & Partners
Hovestraat 40, B-2650 Edegem
Tel.: 03/457 46 10 - Fax.: 03/457.94.10
CBFA-nummer 49398

E-mail: info@vddm.be